Ружић и Копривникар разматрали размену службеника у циљу усавршавања

Mинистар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и потпредседник Владе и министар јавне управе Словеније Борис Копривникар одржали су данас састанак у оквиру радне посете делегације Владе Србије Словенији.

Министри су разговарали о реформи инспекцијског надзора, са акцентом на новој, саветодавној, улози инспектора и бољој координацији самих инспектора, о умрежавању података из службених евиденција у оквиру јавне управе у циљу смањења времена и новца који грађани и привредници троше у пословању са управом и стручном усавршавању јавних службеника.

„Национална академијa, као концепт стручног усавршавања у Србији, коначно ће се реализовати после 15 година“, рекао је Ружић словеначком министру, најављујући почетак рада за лето ове године.

Имајући у виду да у Словенији постоји сличан концепт у оквиру Управне академије, намењене за едукацију запослених, Ружић је иницирао и потписивање Меморандума о сарадњи два министарства у наредном периоду који би дефинисао и размену праксе и знања у спровођењу програма стручног усавршавања, као и размену државних службеника на стручно усавршавање стажирањем. Даљи кораци око реализације тог циља обавиће се дипломатским путем.Skip to content