Ружић и Штрахе: Управа је кичма државе

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарао је данас са вицеканцеларом и министром за државну управу и спорт Аустрије Кристијаном Штрахеом са којим је договорио сарадњу два министарства и академија надлежних за стручно усавршавање службеника.

Ружић и Штрахе су истакли да је управа кичма једне државе и предуслов за функционисање и развој правне државе.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић са аустријским вицеканцеларом Хајнцом Кристијаном Страхеом

По речима Бранка Ружића, Министарство државне управе и локалне самоуправе ће припремити предлоге меморандума и споразума о сарадњи на унапређењу рада јавне управе и ускоро их послати дипломатским путем на разматрање.

Сарадња Аустријске федералне академије и Националне академије Србије предвидела би посету аустријских предавача Србији и упућивање српских државних службеника у Аустрију на посебно осмишљене курсеве.

Штрахе је истакао да је пријатељство Аустрије са Србијом за њега лично важно и да ће настојати да помогне Србији у њеним амбициозним циљевима, посебно имајући у виду број Срба који живи у Аустрији. Како је рекао „језик је једина ствар која нас разликује, а када се и то превазиђе, баријера између наших народа нема“.

Он је такође додао да Аустрија пружа снажну подршку Србији на путу за пуноправно чланство у Европској унији и да се нада да ће Србија све своје обавезе завршити до 2025.године.

„Важно је да се према Србији на том путу односи са поштовањем и ради у партнерству“, поручио је аустријски вицеканцелар.Skip to content