Ружић: Најдражи су ми пројекти чији су корисници деца

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је, поводом прославе Дана вртића, посетио предшколску установу „Бисери“ у Трстенику за чију је реконструкицју крова Министарство обезбедило средстава из Фонда за локалне самоуправе.

Најдражи су ми пројекти чији су корисници деца“, рекао је министар током обиласка вртића. Он је нагласио да је Министарство обезбедило 4.7 милиона динара за поправку  крова ове установе како би се створили услови за боравак 286 детета и рад 24 васпитача.

У оквиру Фонда за локал Министарство је ове године пружило подршку за 59 општина и градова.

Ми смо тај фонд већ увећали 30 пута у односу на претходну годину, а за следећу ће средства бити већа чак 52 одсто“, истакао је говорећи да је важно да се овај фонд увећава из године у године, јер су општине ове године исказале потребе седам пута веће но што су то била расположива средства.

Министар током боравка у Трстенику посетио и општинску управу како би стекао увид у њихов рад и обезбеђивање квалитета услуга које пружају грађанима.  „Драго ми је да општинска управа користити механизме, као што је еЗУП, који обезбеђује лакшу комуникацију између органа, не тражећи од грађана податке које управа већ поседује“, рекао је Ружић и подсетио је да је управа уместо грађана документа разменила до сада 800.000 пута.Skip to content