Ružić: Najdraži su mi projekti čiji su korisnici deca

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je, povodom proslave Dana vrtića, posetio predškolsku ustanovu „Biseri“ u Trsteniku za čiju je rekonstrukicju krova Ministarstvo obezbedilo sredstava iz Fonda za lokalne samouprave.

Najdraži su mi projekti čiji su korisnici deca“, rekao je ministar tokom obilaska vrtića. On je naglasio da je Ministarstvo obezbedilo 4.7 miliona dinara za popravku  krova ove ustanove kako bi se stvorili uslovi za boravak 286 deteta i rad 24 vaspitača.

U okviru Fonda za lokal Ministarstvo je ove godine pružilo podršku za 59 opština i gradova.

Mi smo taj fond već uvećali 30 puta u odnosu na prethodnu godinu, a za sledeću će sredstva biti veća čak 52 odsto“, istakao je govoreći da je važno da se ovaj fond uvećava iz godine u godine, jer su opštine ove godine iskazale potrebe sedam puta veće no što su to bila raspoloživa sredstva.

Ministar tokom boravka u Trsteniku posetio i opštinsku upravu kako bi stekao uvid u njihov rad i obezbeđivanje kvaliteta usluga koje pružaju građanima.  „Drago mi je da opštinska uprava koristiti mehanizme, kao što je eZUP, koji obezbeđuje lakšu komunikaciju između organa, ne tražeći od građana podatke koje uprava već poseduje“, rekao je Ružić i podsetio je da je uprava umesto građana dokumenta razmenila do sada 800.000 puta.Skip to content