РУЖИЋ: НАСТАВЉАМО ДА МОТИВИШЕМО ЗАПОСЛЕНЕ И СТВАРАМО ПОДСТИЦАЈНО ОКРУЖЕЊЕ ЗА ЊИХОВ РАД

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је да je наставак подршке у управљању људским ресурсима на локалу важан за ствaрање подстицајног окружења за запослене и додатну мотивацију.

Он је на представљању друге фазе пројекта Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи, који финансира Европска унија и Савет Европе,  истакао да је захвалан се што данас ставља још један камен у темељ нове управе која се гради за грађане.

„Реформа јавне управе није подразумевала краткорочне, површне промене, већ смо били одлучни да сваку пору система анализирамо, предложимо промену и кренемо да радимо. Свакако, промене су толико захтевне и комплексне, само имајући у виду да систем јавне управе подразумева нешто мање од 500.000 запослених и да се односи на све републичке, покрајинске и локалне органе и јавне службе, наравно без јавних предузећа“, рекао је Ружић.

Истакао је да је ова реформа је високо позиционирана у критеријумима за улазак Србије у Европску унију и захвалио Европској унији и Савету Европе и невладином сектору – посебно СКГО – који пружају подршку на овом путу.

Ружић је поручио да инвестиција у запослене, а центар  реформе су њени носиоци – људи, сигурно представља најбоље могуће наслеђе.

„Позивам све вас да добро искористите подршку коју добијате и узмете на себе иницијативу да померимо ствари у правом смеру“, истакао је министар.

Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2 је наставак истоименог пројекта кроз који су градови и општине у Србији добиле значајну подршку у успостављању функције управљања људским ресурсима и стручног усавршавања локалних службеника.

Пројекат се реализује  у сарадњи са Канцеларијом Савета Европе у Београду, Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина.Skip to content