РУЖИЋ: ОДГОВОРНЕ ВЛАДЕ БОЉЕ ОДГОВОРИЛЕ НА КРИЗУ

„Одговорне и добре одлуке влада у региону, донете пре пандемије, биле су кључне да се минимализују последице ове кризе“, рекао је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, на данашњој министарској конференцији Западног Балкана, у организацији Регионалне школе за јавну управу РЕСПА.

Када је у питању Србија, министар је истакао да су реформа јавне управе, а посебно дигитализација, високо позиционирани у приоритетима рада Владе Републике Србије.

„Колико је важна дигитализација и модернизација управе најбоље смо разумели у времену кризе када смо већину послова обављали онлајн“, рекао је Ружић.

Он је навео да је у Србији уведен еПотпис, еПечат, еУслуга, као и да су успостављени различити електронски регистри која су основна база да се даље развија еУправа и ствара још више услуга које грађани могу да обаве од куће.

„Да нисмо остварили овакве резултате у реформи јавне управе, посебно на пољу дигитализације, развоја еУправе, отворених података, не би било могуће да одговоримо тако брзо и адекватно на кризу која нас је све затекла“, закључио је министар.

Србија ће од следеће године преузети председавање РЕСПА и управо ће дигитализација, заједно са унапређењем квалитета услуга и бољим одговором управе на кризу, бити приоритет у наредном периоду за развој регионалне сарадње.Skip to content