РУЖИЋ: УСКОРО СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ НА ЛОКАЛУ О ПРАВИМА ДЕЦЕ

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и директорка УНИЦЕФ-а у Србији Ређина де Доминићис (Regina De Dominicis) доделили су данас сертификате представницима 25 локалних самоуправа, који су похађали обуку о правима деце у јединицама локалне самоуправе и управљања по мери детета.

Ружић је истакао да је важно да људи који раде у управи буду оспособљени да предузму акције и реагују на потребе свих, а посебно осетљивих категорија, као што су деца.

„Зато ми је веома драго да данас овде видим службенике из 25 локалних самоуправа који су прошли обуку о Правима детета, која је припремљена и реализована уз подршку УНИЦЕФ-а“, рекао је он.

„МДУЛС је обезбедио да област Права детета буде обухваћена акредитованим програмом континуираног стручног усавршавања запослених у ЈЛС, што је велики напредак у односу на претходни период у коме ова област није била препозната у систему“, рекао је он.

Он је објаснио да овај програм припрема Владин Савет за стручно усавршавање   запослених у ЈЛС и МДУЛС и додао да је овом тренутку припремљен нацрт програма, а да се његово усвајање на седници Савета очекује следеће недеље.

„Ово значи да ће запослени у свим ЈЛС имати могућност и обавезу да у континуитету унапређују знања и вештине у овој области, како би не само заштитили и препознали неко од права детета, већ како би у развојне политике уграђивали механизме за њихово остварење“, рекао је министар.

Он је захвалио УНИЦЕФ-у у Србији и директорки  Ређини Де Доминићис, који су  подржали МДУЛС у свим активностима које смо реализовали у припреми програм обуке и његовом споровођењу.Skip to content