Ружић: Услужни центар у Суботици претеча јединственог управног места

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић посетио је Услужни центар у Суботици и похвалио напоре те градске управе да олакша комуникацију грађана и привредника са управом, али и нагласио да један од циљева реформе је да обезбеди једнобразност у поступању у свим локалним самоуправама. Он је изјавио да је управо овакав начин организације рада претеча јединственог управног места на чему Министарство тренутно ради.

„Са 50 милиона динара подржаћемо кроз пилот пројекат неколико општина да успоставе јединствено управно место најпре за животни догађај купопродају половних аутомобила. Реч је заправо о једном шалтеру на коме ће грађани моћи да поднесу захтев за све послове који су везани за ову ситуцију у којој грађани имају посла са државом. Како ћемо се ми као управа организовати да тај посао завршимо наш је задатак и са тиме не смемо оптерећивати грађане”, рекао је Ружић.

Министар је похвалио што је ова локална самоуправа, која је вишенационална средина, омогућила да се грађани за издавање докумената могу обратити на сва три језика који су у службеној употреби у том граду.Skip to content