Ružić: Uslužni centar u Subotici preteča jedinstvenog upravnog mesta

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posetio je Uslužni centar u Subotici i pohvalio napore te gradske uprave da olakša komunikaciju građana i privrednika sa upravom, ali i naglasio da jedan od ciljeva reforme je da obezbedi jednobraznost u postupanju u svim lokalnim samoupravama. On je izjavio da je upravo ovakav način organizacije rada preteča jedinstvenog upravnog mesta na čemu Ministarstvo trenutno radi.

„Sa 50 miliona dinara podržaćemo kroz pilot projekat nekoliko opština da uspostave jedinstveno upravno mesto najpre za životni događaj kupoprodaju polovnih automobila. Reč je zapravo o jednom šalteru na kome će građani moći da podnesu zahtev za sve poslove koji su vezani za ovu situciju u kojoj građani imaju posla sa državom. Kako ćemo se mi kao uprava organizovati da taj posao završimo naš je zadatak i sa time ne smemo opterećivati građane”, rekao je Ružić.

Ministar je pohvalio što je ova lokalna samouprava, koja je višenacionalna sredina, omogućila da se građani za izdavanje dokumenata mogu obratiti na sva tri jezika koji su u službenoj upotrebi u tom gradu.Skip to content