Сарадњом МДУЛС-а и ЕИБ-а значајно унапређена локална инфраструктура

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић и шеф Канцеларије Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за Западни Балкан Алесандро Брагонзи разговарали су данас о резултатима досадашње и могућностима за даљу сарадњу на заједничком пројекту „Партнерство за локални развој“.

Мартиновић је истакао да је кроз инвестирање у изградњу и реконструкцију објеката јавне намене, пијаца и система јавне расвете значајно унапређена локална инфраструктура, те да су се реализовани пројекти показали веома корисним за градове и општине. Како је навео, „Партнерство за локални развој“ је добро осмишљен пројекат, а све активности у претходном периоду спровођене су врло ефикасно, у корист грађана.

На састанку су размотрене могућности за продужење постојећег кредитног аранжмана ради реализације преосталих пројеката у пет јединица локалне самоуправе, али и потенцијални наставак сарадње кроз нови кредитни аранжман, уз сагласност Министарства финансија, а који би укључио већи број градова и општина.

Саговорници су констатовали да је важно утврдити техничке могућности и временске рокове за даље заједничке активности, те изразили интересовање за даљу сарадњу, са циљем спровођења још више квалитетних пројеката у локалним самоуправама.Skip to content