Saradnjom MDULS-a i EIB-a značajno unapređena lokalna infrastruktura

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović i šef Kancelarije Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan Alesandro Bragonzi razgovarali su danas o rezultatima dosadašnje i mogućnostima za dalju saradnju na zajedničkom projektu „Partnerstvo za lokalni razvoj“.

Martinović je istakao da je kroz investiranje u izgradnju i rekonstrukciju objekata javne namene, pijaca i sistema javne rasvete značajno unapređena lokalna infrastruktura, te da su se realizovani projekti pokazali veoma korisnim za gradove i opštine. Kako je naveo, „Partnerstvo za lokalni razvoj“ je dobro osmišljen projekat, a sve aktivnosti u prethodnom periodu sprovođene su vrlo efikasno, u korist građana.

Na sastanku su razmotrene mogućnosti za produženje postojećeg kreditnog aranžmana radi realizacije preostalih projekata u pet jedinica lokalne samouprave, ali i potencijalni nastavak saradnje kroz novi kreditni aranžman, uz saglasnost Ministarstva finansija, a koji bi uključio veći broj gradova i opština.

Sagovornici su konstatovali da je važno utvrditi tehničke mogućnosti i vremenske rokove za dalje zajedničke aktivnosti, te izrazili interesovanje za dalju saradnju, sa ciljem sprovođenja još više kvalitetnih projekata u lokalnim samoupravama.Skip to content