Семинари важни за размену искуства и добре праксе на тему стручног усавршавања

У сусрет првој годишњици од доношења Закона о Националној академији за јавну управу, у организацији Службе за управљање кадровима Покрајинске Владе АП Војводина, у Новом Саду је одржан семинар посвећен стручном усавршавањау запослених у јавној управи, на коме су учешће узели помоћница министра државне управе и локалне самоуправе Јасмина Бенмансур, в.д. директора Националне академије за јавну управу Дражен Маравић и председница Програмског савета Националне академије за јавну управу Тамара Стојчевић.

Запослени у органима и службама Аутономне покрајине Војводина изразили су велико интересовање за рад Националне академије за јавну управу и активности које Министарство и Национална академија спроводе у процесу успостављања унапређеног система стручног усавршавања у јавној управи, заснованог на најбољим европским праксама примењивим у нашем правном систему.

У интерактивној дискусији, представљен је нормативни оквир који уређује ову област, али и подзаконски прописи који су у припреми, као и до сада постигнути резултати Националне академије за јавну управу у успостављању њене надлежности. Посебна пажња посвећена је новооснованом стручном телу Националне академије – Програмском савету, у чијем раду учествује и представник органа Покрајинске Владе.

Наглашен је значај оваквих семинара, јер је размена искустава и добре праксе кључ за успешно и целовито успостављање новој система стручног усавршавања на нивоу целе јавне управе, а договорени су и конкретни видови даље сададње на овом пољу.Skip to content