У ПЕТ ГРАДОВА И ОПШТИНА ОДРЖАНИ ОКРУГЛИ СТОЛОВИ О СЛУЖБЕНОЈ УПОТРЕБИ ЈЕЗИКА И ПИСМА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

У оквиру пројекта Јачање заштите националних мањина у Србији  у пет градова и општина одржани су округли столови на тему службене употребе језика и писма националних мањина.

Округли столови, у оквиру заједничког пројекта Европске Уније и Савета Европе, одржани су у Сомбору, Медвеђи ,Врању, Бујановцу и Босилеграду.

О правима припадника националних мањина у области службене употребе језика и писма говорили су помоћница министра државне управе и локалне самоуправе Ивана Антић и државни секретар у министарству Иван Бошњак.

“Осим што смо учеснике упознали са новим решењима у законодавству Републике Србије у овој области, имали смо прилике да, у непосредном контакту, заједнички размотримо отворена питања пракси која се односе на службену употребу језика и писма”, истакла је Ивана Антић.

Учесници скупова били су запослени у градским општинским управама, чланови Савета за међунационалне односе, представници Националних  савета за националне мањине, организација цивилног друштва и грађана.Skip to content