U PET GRADOVA I OPŠTINA ODRŽANI OKRUGLI STOLOVI O SLUŽBENOJ UPOTREBI JEZIKA I PISMA NACIONALNIH MANJINA

U okviru projekta Jačanje zaštite nacionalnih manjina u Srbiji  u pet gradova i opština održani su okrugli stolovi na temu službene upotrebe jezika i pisma nacionalnih manjina.

Okrugli stolovi, u okviru zajedničkog projekta Evropske Unije i Saveta Evrope, održani su u Somboru, Medveđi ,Vranju, Bujanovcu i Bosilegradu.

O pravima pripadnika nacionalnih manjina u oblasti službene upotrebe jezika i pisma govorili su pomoćnica ministra državne uprave i lokalne samouprave Ivana Antić i državni sekretar u ministarstvu Ivan Bošnjak.

“Osim što smo učesnike upoznali sa novim rešenjima u zakonodavstvu Republike Srbije u ovoj oblasti, imali smo prilike da, u neposrednom kontaktu, zajednički razmotrimo otvorena pitanja praksi koja se odnose na službenu upotrebu jezika i pisma”, istakla je Ivana Antić.

Učesnici skupova bili su zaposleni u gradskim opštinskim upravama, članovi Saveta za međunacionalne odnose, predstavnici Nacionalnih  saveta za nacionalne manjine, organizacija civilnog društva i građana.Skip to content