Уз подршку МДУЛС-а основна школа у Бачинцима добија функционалну фискултурну салу и нови кров

После скоро шест деценија, уз финансијску подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе, реконструише се ОШ „Бранко Радичевић“ у Бачинцима, која није обнављана откако је изграђена 1964. године. МДУЛС је из овогодишњег Буџетског фонда определило 25 милиона динара за адаптацију и санацију фискултурне сале у овој образовној установи, а део средстава намењен је за замену комплетног кровног покривача, који је значајно оштећен услед олујног невремена које је Србију погодило у јулу ове године. Радове на школи данас је у Шиду обишао министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић.

„Захваљујући још једном пројекту усмереном на ђаке овог краја решићемо вишегодишње проблеме у основној школи у Бачинцима, који се односе на неадекватне услове за одржавање наставе физичког васпитања. Рок за завршетак радова је крај октобра ове године, што значи да ће ученици врло брзо добити нову, модерну фискултурну салу, која није била функционална последње четири године. То је изузетно важно за ову децу, јер им на овај начин обезбеђујемо услове за здрав и квалитетан развој“, поручио је Мартиновић и додао да Влада Србије континуирано охрабрује и спроводи политику улагања у младе нараштаје.

Нагласивши да је Шид једна од општина која је била тешко погођена бујичним поплавама, Мартиновић је указао на то да МДУЛС помаже и замену крова на основној школи у Бачинцима, док је оштећена столарија замењена захваљујући финансијској подршци Покрајинске владе. Он је похвалио локално руководство на томе што је сву штету од поплава, причињену јавним и приватним објектима, санирало у рекордно кратком року, што је, према његовим речима, још један доказ да ова општина брине о својим грађанима и ради у њиховом најбољем интересу.

Мартиновић је обишао и Галерију слика „Сава Шумановић“ и Музеј наивне уметности „Илијанум“, који су обухваћени пројектом „Шид – безбедан град“. МДУЛС је за овај пројекат обезбедило значајна средства, пре свега са циљем заштите културног добра, али и повећања нивоа безбедности свих грађана у овој општини.

„Шид је град Саве Шумановића, једног од наших највећих ликовних уметника, према ком ми имамо велику обавезу. Ова локална самоуправа показала се као веома одговорна општина, која испуњава све преузете обавезе и на прави начин користи средства уложена од стране државних и покрајинских институција, водећи рачуна о потребама својих грађана. Министарство државне управе и локалне самоуправе ће наставити да успешно сарађује са општином Шид и улаже у њен развој, јер је доказала да то уме да врати на најбољи могући начин“, закључио је Мартиновић.

Министар је данашњу посету искористио и да општинској управи донира лаптоп рачунаре као вид подршке развоју и функционисању електронске управе у Шиду, а обишао је и пољопривредно газдинство Ракић Бранимира у Бачинцима, које се дуги низ година бави прерадом меса, сточарством и ратарством.

 

Фото галерија:Skip to content