Uz podršku MDULS-a osnovna škola u Bačincima dobija funkcionalnu fiskulturnu salu i novi krov

Posle skoro šest decenija, uz finansijsku podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, rekonstruiše se OŠ „Branko Radičević“ u Bačincima, koja nije obnavljana otkako je izgrađena 1964. godine. MDULS je iz ovogodišnjeg Budžetskog fonda opredelilo 25 miliona dinara za adaptaciju i sanaciju fiskulturne sale u ovoj obrazovnoj ustanovi, a deo sredstava namenjen je za zamenu kompletnog krovnog pokrivača, koji je značajno oštećen usled olujnog nevremena koje je Srbiju pogodilo u julu ove godine. Radove na školi danas je u Šidu obišao ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović.

„Zahvaljujući još jednom projektu usmerenom na đake ovog kraja rešićemo višegodišnje probleme u osnovnoj školi u Bačincima, koji se odnose na neadekvatne uslove za održavanje nastave fizičkog vaspitanja. Rok za završetak radova je kraj oktobra ove godine, što znači da će učenici vrlo brzo dobiti novu, modernu fiskulturnu salu, koja nije bila funkcionalna poslednje četiri godine. To je izuzetno važno za ovu decu, jer im na ovaj način obezbeđujemo uslove za zdrav i kvalitetan razvoj“, poručio je Martinović i dodao da Vlada Srbije kontinuirano ohrabruje i sprovodi politiku ulaganja u mlade naraštaje.

Naglasivši da je Šid jedna od opština koja je bila teško pogođena bujičnim poplavama, Martinović je ukazao na to da MDULS pomaže i zamenu krova na osnovnoj školi u Bačincima, dok je oštećena stolarija zamenjena zahvaljujući finansijskoj podršci Pokrajinske vlade. On je pohvalio lokalno rukovodstvo na tome što je svu štetu od poplava, pričinjenu javnim i privatnim objektima, saniralo u rekordno kratkom roku, što je, prema njegovim rečima, još jedan dokaz da ova opština brine o svojim građanima i radi u njihovom najboljem interesu.

Martinović je obišao i Galeriju slika „Sava Šumanović“ i Muzej naivne umetnosti „Ilijanum“, koji su obuhvaćeni projektom „Šid – bezbedan grad“. MDULS je za ovaj projekat obezbedilo značajna sredstva, pre svega sa ciljem zaštite kulturnog dobra, ali i povećanja nivoa bezbednosti svih građana u ovoj opštini.

„Šid je grad Save Šumanovića, jednog od naših najvećih likovnih umetnika, prema kom mi imamo veliku obavezu. Ova lokalna samouprava pokazala se kao veoma odgovorna opština, koja ispunjava sve preuzete obaveze i na pravi način koristi sredstva uložena od strane državnih i pokrajinskih institucija, vodeći računa o potrebama svojih građana. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će nastaviti da uspešno sarađuje sa opštinom Šid i ulaže u njen razvoj, jer je dokazala da to ume da vrati na najbolji mogući način“, zaključio je Martinović.

Ministar je današnju posetu iskoristio i da opštinskoj upravi donira laptop računare kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave u Šidu, a obišao je i poljoprivredno gazdinstvo Rakić Branimira u Bačincima, koje se dugi niz godina bavi preradom mesa, stočarstvom i ratarstvom.

 

Foto galerija:Skip to content