Ужице званично проглашено националном престоницом културе за 2024. годину

Свечаном церемонијом одржаном синоћ на градском тргу и уз присуство великог броја грађана, Ужице је проглашено престоницом културе Републике Србије за 2024. годину. На овај начин, симболичним чином примопредаје, Ужице је преузело титулу коју је током читаве прошле године носио град Чачак. Манифестацији је испред Министарства државне управе и локалне самоуправе присуствовао државни секретар Ђорђе Дабић.

Током читаве године у Ужицу ће бити организована различита културна дешавања под слоганом „Ера културе“ и то кроз четири тематске области, које обухватају културно-историјско наслеђе и савремене уметничке правце усклађене са стратешким оквиром културног развоја Ужица: „Лучоноше“, „Пла(е)мените бакље“, „Шарена светла рефлектора“ и „Сајбер ера“. Уметнички концепт овогодишњег пројекта развијен је под мотом светлости и чврсто је утемељен у традицији.

На синоћ одржаном свечаном догађају у Ужицу говорили су министарка културе Маја Гојковић и градоначелница др Јелена Раковић Радивојевић, а међу присутнима су били Никола Селаковић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и други представници Владе Републике Србије.

Фото галерија – МДУЛС и Град УжицеSkip to content