Užice zvanično proglašeno nacionalnom prestonicom kulture za 2024. godinu

Svečanom ceremonijom održanom sinoć na gradskom trgu i uz prisustvo velikog broja građana, Užice je proglašeno prestonicom kulture Republike Srbije za 2024. godinu. Na ovaj način, simboličnim činom primopredaje, Užice je preuzelo titulu koju je tokom čitave prošle godine nosio grad Čačak. Manifestaciji je ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave prisustvovao državni sekretar Đorđe Dabić.

Tokom čitave godine u Užicu će biti organizovana različita kulturna dešavanja pod sloganom „Era kulture“ i to kroz četiri tematske oblasti, koje obuhvataju kulturno-istorijsko nasleđe i savremene umetničke pravce usklađene sa strateškim okvirom kulturnog razvoja Užica: „Lučonoše“, „Pla(e)menite baklje“, „Šarena svetla reflektora“ i „Sajber era“. Umetnički koncept ovogodišnjeg projekta razvijen je pod motom svetlosti i čvrsto je utemeljen u tradiciji.

Na sinoć održanom svečanom događaju u Užicu govorili su ministarka kulture Maja Gojković i gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević, a među prisutnima su bili Nikola Selaković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i drugi predstavnici Vlade Republike Srbije.

Foto galerija – MDULS i Grad UžiceSkip to content