Значајна подршка Савета Европе и Европске уније за изградњу професионалне јавне управе у Србији

Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Чедомир Ракић разговарао је данас са директором за координацију програма Савета Европе Клаусом Нојкирхом и шефом Мисије Савета Европе у Републици Србији Тобијасом Флесенкемпером о сарадњи на трећој фази пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“ и наставку стратешког  партнерства Министарства и Савета Европе.

Ракић је истакао да је стратешко управљање људским ресурсима од круцијалног значаја за јачање капацитета градова и општина и унапређење квалитета услуга за грађане и привреду. Изразивши захвалност Савету Европе и Европској унији на подршци коју пружају Србији на путу изградње модерне и професионалне локалне самоуправе, Ракић је нагласио да је стварање позитивног амбијента за рад у државним органима и органима локалне самоуправе изузетно важно за промоцију јавне управе као пожељног послодавца.

Саговорници су закључили да ће се активностима предвиђеним трећом фазом поменутог пројекта осигурати одрживост и далекосежни ефекат досадашњег заједничког рада, што ће резултирати чврсто утемељеним процесима управљања људским ресурсима и стручног усавршавања запослених на локалном нивоу, заснованим на европским стандардима у овој области.

Ракић је изразио уверење да ће Министарство државне управе и локалне самоуправе и у будућности наставити успешну сарадњу са Саветом Европе на новим заједничким приоритетима и активностима.

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content