Značajna podrška Saveta Evrope i Evropske unije za izgradnju profesionalne javne uprave u Srbiji

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Čedomir Rakić razgovarao je danas sa direktorom za koordinaciju programa Saveta Evrope Klausom Nojkirhom i šefom Misije Saveta Evrope u Republici Srbiji Tobijasom Flesenkemperom o saradnji na trećoj fazi projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“ i nastavku strateškog  partnerstva Ministarstva i Saveta Evrope.

Rakić je istakao da je strateško upravljanje ljudskim resursima od krucijalnog značaja za jačanje kapaciteta gradova i opština i unapređenje kvaliteta usluga za građane i privredu. Izrazivši zahvalnost Savetu Evrope i Evropskoj uniji na podršci koju pružaju Srbiji na putu izgradnje moderne i profesionalne lokalne samouprave, Rakić je naglasio da je stvaranje pozitivnog ambijenta za rad u državnim organima i organima lokalne samouprave izuzetno važno za promociju javne uprave kao poželjnog poslodavca.

Sagovornici su zaključili da će se aktivnostima predviđenim trećom fazom pomenutog projekta osigurati održivost i dalekosežni efekat dosadašnjeg zajedničkog rada, što će rezultirati čvrsto utemeljenim procesima upravljanja ljudskim resursima i stručnog usavršavanja zaposlenih na lokalnom nivou, zasnovanim na evropskim standardima u ovoj oblasti.

Rakić je izrazio uverenje da će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i u budućnosti nastaviti uspešnu saradnju sa Savetom Evrope na novim zajedničkim prioritetima i aktivnostima.

Foto galerija – izvor MDULSSkip to content