ОД ПРЕСУДНЕ ЈЕ ВАЖНОСТИ ДА ДРЖИМО КОРАК СА НОВИМ ТЕНДЕНЦИЈАМА

У организацији РЕСПA-е данас је одржана радионица на тему нових тенденција у јавној управи, подизању свести о зеленим вредностима као и иновацијама у сфери дигитализације.

На ову тему присутнима се обратио Чедомир Ракић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, који је у свом обраћању истакао велику важност постојања сарадње ове две земље и значај потписивања споразума Србије и Француске.

„Зелена агенда у области реформе јавне управе, новине у области дигитализације, као и унапређење атрактивности државе као пожељног послодавца представљају нове глобалне правце. За даље стратешке планове од суштинског је значаја да држимо корак са овим тенденцијама“, истакао је Ракић и додао да се на овај начин унапређује квалитет живота грађана по угледу на једну од најбитнијих управа Европске уније, али и негује билатерална сарадња две земље и одржава статус кредибилног партнера у процесу европских интеграција.

Он је подсетио да је у претходном периоду у оквиру ове сарадње реализован читав низ активности, студијских посета, округлих столова и радионица са циљем размене искустава и примера добре праксе у области реформе јавне управе, стручног усавршавања и управљања људским ресурсима на централном и локалном нивоу.

На крају обраћања, државни секретар Чедомир Ракић истакао је велико задовољство постигнутим резултатима и исто тако изразио наду да ће и све планирано за наредни период бити једнако успешно реализовано.

На одржаној радионици присутнима су се обратили и Станислав Гуерини, француски министар за трансформацију јавног сектора и државне службе, Полин Мартин, заменик шефа за европску и међународну сарадњу, партнерства и одељење за будућност и Маја Хандјинска Трендафилова, директор РЕСПА.

 Skip to content