OD PRESUDNE JE VAŽNOSTI DA DRŽIMO KORAK SA NOVIM TENDENCIJAMA

U organizaciji RESPA-e danas je održana radionica na temu novih tendencija u javnoj upravi, podizanju svesti o zelenim vrednostima kao i inovacijama u sferi digitalizacije.

Na ovu temu prisutnima se obratio Čedomir Rakić, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, koji je u svom obraćanju istakao veliku važnost postojanja saradnje ove dve zemlje i značaj potpisivanja sporazuma Srbije i Francuske.

„Zelena agenda u oblasti reforme javne uprave, novine u oblasti digitalizacije, kao i unapređenje atraktivnosti države kao poželjnog poslodavca predstavljaju nove globalne pravce. Za dalje strateške planove od suštinskog je značaja da držimo korak sa ovim tendencijama“, istakao je Rakić i dodao da se na ovaj način unapređuje kvalitet života građana po ugledu na jednu od najbitnijih uprava Evropske unije, ali i neguje bilateralna saradnja dve zemlje i održava status kredibilnog partnera u procesu evropskih integracija.

On je podsetio da je u prethodnom periodu u okviru ove saradnje realizovan čitav niz aktivnosti, studijskih poseta, okruglih stolova i radionica sa ciljem razmene iskustava i primera dobre prakse u oblasti reforme javne uprave, stručnog usavršavanja i upravljanja ljudskim resursima na centralnom i lokalnom nivou.

Na kraju obraćanja, državni sekretar Čedomir Rakić istakao je veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima i isto tako izrazio nadu da će i sve planirano za naredni period biti jednako uspešno realizovano.

Na održanoj radionici prisutnima su se obratili i Stanislav Guerini, francuski ministar za transformaciju javnog sektora i državne službe, Polin Martin, zamenik šefa za evropsku i međunarodnu saradnju, partnerstva i odeljenje za budućnost i Maja Handjinska Trendafilova, direktor RESPA.

 Skip to content