Представници МДУЛС-а у посети МУП-у Словеније

Представници Министарства државне управе и локалне самоуправе посетили су 27. марта 2023. године Министарство унутрашњих послова Словеније, где су са словеначким колегама разговарали на тему електронског вођења матичних књига и напредних решења у вођењу овог регистра у Републици Словенији.

Том приликом разговарано је како о нормативним, тако и о високотехнолошким решењима у области електронског вођења матичних књига, са циљем преношења искустава у овој области и ефикасне имплементације напредних решења у Републици Србији.

На састанку су испред МДУЛС-а учествовали помоћник министра у Сектору за регистре и локалну самоуправу Марина Дражић, начелник Одељења за лични статус грађана Биљана Петковић и начелник Одељења за локалну самоуправу у наведеном сектору Александар Марковић, док су испред Министарства унутрашњих послова, у чијој су надлежности матичне књиге у Републици Словенији, присуствовали руководилац Сектора за регистрацију пребивалишта и јавних исправа Аленка Цоља, као и Мојца Крашевец из истог сектора и Урош Грегорич из Сектора за информациона решења управних унутрашњих послова.

 Skip to content