Predstavnici MDULS-a u poseti MUP-u Slovenije

Predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave posetili su 27. marta 2023. godine Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovenije, gde su sa slovenačkim kolegama razgovarali na temu elektronskog vođenja matičnih knjiga i naprednih rešenja u vođenju ovog registra u Republici Sloveniji.

Tom prilikom razgovarano je kako o normativnim, tako i o visokotehnološkim rešenjima u oblasti elektronskog vođenja matičnih knjiga, sa ciljem prenošenja iskustava u ovoj oblasti i efikasne implementacije naprednih rešenja u Republici Srbiji.

Na sastanku su ispred MDULS-a učestvovali pomoćnik ministra u Sektoru za registre i lokalnu samoupravu Marina Dražić, načelnik Odeljenja za lični status građana Biljana Petković i načelnik Odeljenja za lokalnu samoupravu u navedenom sektoru Aleksandar Marković, dok su ispred Ministarstva unutrašnjih poslova, u čijoj su nadležnosti matične knjige u Republici Sloveniji, prisustvovali rukovodilac Sektora za registraciju prebivališta i javnih isprava Alenka Colja, kao i Mojca Kraševec iz istog sektora i Uroš Gregorič iz Sektora za informaciona rešenja upravnih unutrašnjih poslova.

 Skip to content