СТУДЕНТИ ФАКУЛТЕТА ПОЛИТИЧКИХ НАУКА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА РЕФОРМУ ЈАВНЕ УПРАВЕ

Студенти Факултета политичких наука Универзитета у Београду посетили су данас Министарство државне управе и локалне самоуправе, у жељи да се ближе упознају са надлежностима Министарства и плановима унапређења наше јавне управе.

У разговору са студентима о мисији и визији Министарства, помоћник министра државне управе и локалне самоуправе Јасмина Бенмансур нагласила је да МДУЛС јесте право место да студенти добију много корисних информација о јавној управи и локалној самоуправи, темама које изучавају у оквиру студијских програма које похађају.

У интерактивној дискусији о различитим областима у којима је Министарство носилац реформских процеса, студенти политикологије, међународних студија, новинарства и социјалне политике и социјалног рада исказали су посебно интересовање за студентску стручну праксу у јавној управи и аплицирање за њено похађање. То је била и прилика да се детаљније упознају са иницијативом Министарства која, кроз различите активности, треба да подржи високошколске установе да својим студентима обезбеде да поред теоријских, стекну практична знања и прво радно искуство у струци.

Студенти су изразили задовољство посетом, оцењујући да су овакви контакти и непосредни разговори са представницима државних институција од велике важности за њихов процес учења у току студија.

Данашњу посету студената Министарству организовао је Европски студентски форум, удружење која окупља студенте Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

 

Фото галерија:Skip to content