STUDENTI FAKULTETA POLITIČKIH NAUKA ZAINTERESOVANI ZA REFORMU JAVNE UPRAVE

Studenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu posetili su danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u želji da se bliže upoznaju sa nadležnostima Ministarstva i planovima unapređenja naše javne uprave.

U razgovoru sa studentima o misiji i viziji Ministarstva, pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave Jasmina Benmansur naglasila je da MDULS jeste pravo mesto da studenti dobiju mnogo korisnih informacija o javnoj upravi i lokalnoj samoupravi, temama koje izučavaju u okviru studijskih programa koje pohađaju.

U interaktivnoj diskusiji o različitim oblastima u kojima je Ministarstvo nosilac reformskih procesa, studenti politikologije, međunarodnih studija, novinarstva i socijalne politike i socijalnog rada iskazali su posebno interesovanje za studentsku stručnu praksu u javnoj upravi i apliciranje za njeno pohađanje. To je bila i prilika da se detaljnije upoznaju sa inicijativom Ministarstva koja, kroz različite aktivnosti, treba da podrži visokoškolske ustanove da svojim studentima obezbede da pored teorijskih, steknu praktična znanja i prvo radno iskustvo u struci.

Studenti su izrazili zadovoljstvo posetom, ocenjujući da su ovakvi kontakti i neposredni razgovori sa predstavnicima državnih institucija od velike važnosti za njihov proces učenja u toku studija.

Današnju posetu studenata Ministarstvu organizovao je Evropski studentski forum, udruženje koja okuplja studente Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

 

Foto galerija:Skip to content