Obaveštenje za lokalne samouprave koje konkurišu za Godišnju nagradu za najbolju opštinsku/gradsku upravu u 2022. godini

Na osnovu člana 26. Pravilnika o načinu i kriterijumima raspodele sredstava za finansiranje programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave („Službeni glasnik RS“, broj 101/21), Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je objavilo Javni poziv za dodelu godišnje nagrade za najbolju opštinsku/gradsku upravu u 2022. godini („Službeni glasnik RS“, broj: 8/23 od 3. februara 2023. godine).

 

Ovim Obaveštenjem, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Stalna konferencija gradova i opština pružaju lokalnim samoupravama zainteresovanim da konkurišu po ovom Javnom pozivu, sledeće dodatne informacije:

 

  1. Pored sredstava koja dodeljuje Ministarstvo iz Programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara, a u cilju pružanja dodatne podrške razvoju i primeni principa dobrog upravljanja u radu lokalnih samouprava, pobednici konkursa će biti nagrađeni donacijom opreme, dobara i/ili radova koje dodeljuje SKGO iz budžeta programa „Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu“ koji podržava Vlada Švajcarske. Ukupan fond iz ovog dodatnog izvora finansiranja Godišnje nagrade iznosi 4.5 miliona dinara i biće raspodeljen u jednakim iznosima na četiri pobednika, prema uslovima Javnog poziva.
  2. Gradovi, opštine i gradske opštine ne konkurišu po posebnom postupku za donaciju opreme, dobara i/ili radova koje dodeljuje SKGO, već dostavljaju prijavni formular prema uslovima iz Javnog poziva za dodelu godišnje nagrade za najbolju opštinsku/gradsku upravu u 2022.
  3. Pristigle prijave će na osnovu unapred definisanih kriterijuma ocenjivati Komisija za dodelu godišnje nagrade koju čine predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i SKGO.
  4. Predlog za nabavku opreme, dobara i/ili radova opredeljenih za potrebe daljeg unapređenja dobrog upravljanja, biće dostavljen SKGO od strane izabrane gradske/opštinske uprave, nakon donošenja odluke o izboru najboljih opštinskih i gradskih uprava u primeni principa dobre uprave u 2022. godini. SKGO će sa pobednicima konkursa potpisati posebne ugovore o donaciji opreme, dobara i/ili radova koja se dodeljuju iz budžeta programa „Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu“.

 

Tekst Javnog poziva i prijavni formular dostupni su na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave: https://mduls.gov.rs/category/obavestenja/ .Skip to content