ODLUKA O RASPODELI SREDSTAVA IZ PROGRAMA PODRŠKE RAZVOJU I FUNKCIONISANJU SISTEMA LOKALNE SAMOUPRAVE ZA DODELU GODIŠNJIH NAGRADA ZA NAJBOLJE OPŠTINSKE/GRADSKE UPRAVE U 2021. GODINI

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović donela je  Odluku o raspodeli sredstava iz Programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave za dodelu godišnjih nagrada za najbolje opštinske/gradske uprave u 2021. godini.

Odluka je doneta na osnovu člana 28. Pravilnika o načinu i kriterijumima raspodele sredstava za finansiranje Programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave („Službeni glasnik RS“, broj 101/21), a na osnovu Predloga odluke Komisije za dodelu godišnjih nagrada za najbolje opštinske/gradske uprave.

Ove nagrade predstavljaju vid finansijske podrške za dalje unapređenje dobre uprave i upravljanja na lokalnom nivou, odnosno sprovođenje aktivnosti ili pribavljanje dobara i/ili usluga predloženih od strane dobitnika nagrada u ukupnom iznosu od 9.200.000,00 RSD, odnosno, po 2.300.000,00 RSD pobednicima u svakoj od četiri oblati i to: efikasnost i delotvornost, transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave, odgovornost i vladavina prava i ravnopravnost i anti-diskriminacija.

 

 Skip to content