Usvojen je izmenjen katalog radnih mesta u javnim službama i drugim organizacijama u javnom sektoru

Na sednici Vlade Republike Srbije 24. maja 2018. godine usvojen je izmenjen Katalog radnih mesta u javnim službama i drugim organizacijama u javnom sektoru.

Izmene i dopune Uredbe o Katalogu radnih mesta u javnim službama i drugim organizacijama u javnom sektoru („Sl. Glasnik RS“ br. 81/17, 6/18 i 43/18) uslovljene su dopunom radnih mesta za obavljanje poslova u oblasti proizvodnje, obezbeđivanja kvaliteta i kontrole kvaliteta seruma, vakcina i drugih imunoloških preparata, proizvodnju produkata od krvi i dijagnostičkih sredstav, kao i dopunom radnih mesta u javnim službama, odnosno drugim organizacijama koje su osnovane ili posluju kao javne službe i koje su indirektni korisnici sredstava budžeta autonomne pokrajine Vojvodina, a čija radna mesta do sada nisu bila utvrđena Katalogom radnih mesta (Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju, kao i Radna mesta u javnim službama koje su indirektni i direktni korisnici javnih sredstava iz oblasti zaštite prirode – npr. Pokrajinski zavod za zaštitu prirode).

Navedene izmene i dopune Kataloga radnih mesta izvršene su na osnovu primene Zakona o zaposlenima u javnim službama („Sl. glasnik RS“ br. 18/16, 108/16 i 113/17) , a na osnovu predloga i susgestija nadležnih ministarstava i obavljene dodatne analize postojećih naziva radnih mesta, opštih / tipičnih opisa poslova na tim radnim mestima, uslova koji se odnose na zahtevanu stručnu premu / obrazovanje, kao i dodatna znanja znanja / ispite / radno iskustvo.

Preuzmite:Skip to content