26 miliona dinara iz budžeta MDULS-a za rekonstrukciju vrtića „Bambi“ u Guči

„Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prepoznaje važnost da se najmlađima omoguće normalni i zdraviji uslovi za obrazovanje i odrastanje. Za rekonstrukciju i dogradnju vrtića „Bambi“ opredelili smo 26 miliona dinara i upravo su ovakvi projekti nama najdraži, jer nema državotvorne politike ako na prvom mestu nije briga i ulaganje u nove generacije“, istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović nakon što je sa predsednikom opštine Lučani Milivojem Dolovićem svečano otvorio vrtić „Bambi“ u Guči.

Pomenuti vrtić, koji je deo PU „Naša radost“ iz Lučana, trenutno pohađa 250 mališana, a do kraja godine mesta će biti za još pedesetoro.

MDULS je pomoglo rekonstrukciju svih prostorija vrtića „Bambi“, izgrađenog 1972. godine. U okviru projekta su zamenjene instalacije, stolarija, zidne i podne obloge, a izgrađena je i kotlarnica na gas.

Martinović je naglasio da će Republika Srbija, predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije će uvek podržavati projekte koji se odnose na obnovu ustanova koje koriste naši najmlađi, a naročito na rekonstrukcije škola i vrtića u selima, kako bi se građanima omogućilo da ostanu u rodnim krajevima i pomoglo razvijanje ruralnih mesta.

Prilikom posete opštini Lučani ministar je obišao i sportske terene na obali reke Bjelice na kojima je planirana izgradnja dečijih igrališta, a za koje je Ministarstvo opredelilo sredstva iz ovogodišnjeg Budžetskog fonda. Takođe, kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave u Lučanima, Martinović je donirao laptop računare opštinskoj upravi.

Ministar je podsetio da je MDULS pomoglo adaptaciju zgrade opštinske uprave, kao i radove na izgradnji sportske hale i dečijeg igrališta kod srednje škole u Lučanima i mnoge druge značajne projekte, te izrazio uverenje za nastavak dobre saradnje opštine Lučani i Ministarstva na čijem je čelu. Dodao je da sve lokalne samouprave u MDULS-u imaju pouzdanog i stabilnog partnera.Skip to content