Delegacija Saveta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije u poseti MDULS-u

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović sastao se danas sa delegacijom Saveta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije, predvođenom Jelenom Afanasjevom, članom Odbora Saveta Federacije za međunarodne poslove i rukovodiocem grupe za saradnju Saveta Federacije sa Narodnom skupštinom Republike Srbije.

Na sastanku je bilo reči o jačanju saradnje između gradova, opština i regiona iz Republike Srbije i Ruske Federacije i inicijativi za održavanje prvog Sastanka asocijacija gradova partnera iz dve države u Beogradu.

Martinović je ukazao na to da je do sada potpisano oko 40 sporazuma o međuregionalnoj saradnji Srbije i Rusije, te naveo da postoji prostor za njeno dalje unapređenje u budućnosti, posebno u oblasti ekonomije, obrazovanja i kulture. On je dodao da će o inicijativi za održavanje pomenutog sastanka obaviti konsultacije sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Ukazavši na izuzetno tešku situaciju za srpski narod na Kosovu i Metohiji, Martinović je zahvalio Ruskoj Federaciji na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, kroz principijelan stav o nepriznavanju tzv. Kosova, što je trenutno pitanje od najvećeg državnog značaja, te istakao zvaničan stav Republike Srbije prema krizi na istoku Evrope.

Foto galerija – izvor MDULSSkip to content