Dobar odziv romske zajednice za imunizaciju protiv virusa Kovid 19 u opštini Bač

Više od jedne četvrtine Roma koji žive na teritoriji opštine Bač vakcinisano je protiv virusa Kovid 19, a akcija informisanja građana o Kovid 19 i vakcinacija na terenu, koja se odvija u saradnji sa koordinatorima za romska pitanja daje dobre rezultate, zaključak je današnje posete državnog sekretara Ministartva državne uprave i lokalne samouprave Stevana Gligorina ovoj opštini.

Gligorin je obišao Vajsku, jedno od dva romska naselja u ovoj opštini, gde je uspostavljen vakcinalni punkt, na kome se pored imunizacije, građani informišu o virusu Kovid 19, prevenciji i zaštiti od virusa, ali i o važnosti vakcinacije, posebno starijeg stanovništva, u cilju očuvanja zdravlja čitave romske zajednice.

On se u razgovoru sa lokalnim rukovodstvom i koordinatorima za romska pitanja informisao o radu mobilnih ekipa koje na terenu obilaze pripadnike romske populacije i vrše imunizaciju zainteresovanih. U razgovoru je ocenjeno da je ovaj vid saradnje na terenu dao najviše rezultata, a predsednik opštine Bač dr Steva Panić istakao je da je gotovo 40 odsto svih građana Bača vakcinisano.

U opštini Bač živi preko 10.000 stanovnika, od kojih je oko 1.000 pripadnika romske zajednice.

Foto galerijaSkip to content