Državna sekretarka Maja Mačužić Puzić u poseti Vranju

Državna sekretarka MDULS Maja Mačužić Puzić posetila je danas Vranje, gde je razgovarala sa komandantima i načelnicima štabova za vanredne situacije sa područja Pčinjskog upravnog okruga o saniranju posledica poplava koje su ovaj region zahvatile u proteklom mesecu, ali i proaktivnom delovanju usmerenom na preventivne aktivnosti, kako bi se sprečile negativne posledice novih elementarnih nepogoda.

Sastanak, na kome su učestvovali gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić, kao i načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Luka Čaušić, imao je za cilj preventivno delovanje i zajednički pristup u sprečavanju katastrofalnih posledica izazvanih elementarnim nepogodama u budućnosti.

Mačužić Puzić pozvala je jedinice lokalne samouprave sa teritorije Pčinjskog upravnog okruga da podnesu projekte za dobijanje finansijske podrške u preventivnom delovanju i saniranju posledica elementarnih nepogoda na konkursu MDULS. Ona je istakla da očekuje da će predstavnici gradova i opština Pčinjskog okruga uzeti aktivno učešće u određivanju prioriteta, pripremi projekata i nakon toga u njihovoj realizaciji, kako bi se sredstva utrošila na efikasan i svrsishodan način.

 

Sa sastanka sa komandantima i načelnicima štabova za vanredne situacije sa područja Pčinjskog upravnog okruga poručeno je da će se ovakvi razgovori i sastanci sprovesti na teritoriji čitave zemlje.

Današnja poseta Vranju državne sekretarke Mačužić Puzić jedna je u nizu planiranih poseta jedicama lokalne samouprave u zemlji, u cilju pružanja podrške, identifikovanju problema sa kojima se suočavaju, ali i načina na koji MDULS može da pomogne, kako bi se građanima obezbedio viši nivo usluga koje pružaju lokalni organi.Skip to content