Državna sekretarka na analizi studije o zapošljavanju u javnoj upravi

Državna sekretarka u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Vidosava Džagić učestvovala je na skupu pod nazivom “Uticaj procesa pristupanja Evropskoj uniji na javnu upravu u Srbiji: Ka sistemu zapošljavanja na osnovu zasluga?“, koji je danas održan u Francuskom institutu u Beogradu. Skup je održan uz podršku ambasade Francuske i uz prisustvo ambasadorke NJ.E. Kristin Moro.

Govoreći o reformi javne uprave, državna sekretarka je, uz zahvalnost ambasadi Francuske na podršci, istakla da joj je zadovoljstvo da se obrati učesnicima skupa u ime institucije pred kojom je ogroman poduhvat koji će umnogome opredeliti da li će Srbija biti funkcionalna i efikasna država i u kom vremenu.

 

“Svesni smo da bez temeljnog sprovođenja reforme javne uprave nema održivog razvoja zemlje, što je jedan od preduslova za uspešnu integraciju u evropski administrativni i politički prostor.“, istakla je Džagić dodavši da nam je cilj punopravno članstvo u EU uz uslov da se „reformišemo kako bismo omogućili samostalan ekonomski razvoj“.

Džagić je naglasila da je neophodno uspostaviti jedinstvena pravila koja će važiti za sve zaposlene u širem sistemu javne uprave, posebno kada je reč o načinu zaposlenja, ocenjivanju rada i napredovanju.

“Kvalitetna regrutacija i obuka kadrova su među najbitnijim činiocima reforme javne uprave, u kojoj posebno mesto zauzima i formiranje sistema njihovog obrazovanja“, zaključila je Džagić.Skip to content