Državni sekretar Gligorin obišao porodice dece povređene u nesreći u romskom naselju na Čukarici

Državni sekretar MDULS Stevan Gligorin obišao je tokom vikenda romsko naselje na Čukarici, gde je prošlog petka, u nesreći koja se dogodila, povređeno sedmoro dece.

Tom prilikom Gligorin je razgovarao sa porodicama nastradale dece, koje je obavestio da su gradske nadležne službe i organi već preduzeli korake kako bi se obezbedio oporavak povređenih mališana.

„Nažalost ovo nije prvi nesrećan slučaj do kojeg dolazi usled loših životnih uslova u romskim naseljima, ali je svakako jedan od najtežih, pogotovo zbog činjenice da su deca teško povređena. Ovo je samo razlog više da ubrzamo inicijativu koju smo

pokrenuli da se ojača ekonomija i infrastruktura u romskim naseljima, jer su to preduslovi da se ovakve nesreće ne ponavljaju“, izjavio je Gligorin.

On je prethodno razgovarao sa predsednikom opštine Čukarica Srđanom Kolarićem i Natašom Stanisavljević, gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu, koji su ga uverili da se preduzimaju sve potrebne mere kako bi se popravili uslovi za život u ovom romskom naselju i obezbedio bezbedan povratak dece nakon lečenja.Skip to content