Karađorđevim gradom kroz vinograde i Oplenac

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nastavlja promociju jedinica lokalne samouprave širom Srbije kroz projekat „Srpska slagalica“ (Serbian Puzzle), u kom gradovi i opštine imaju priliku da se predstave na nedeljnom nivou kroz nekoliko različitih tema (istorija, kultura, investicije, gastronomija…).

 

Ove sedmice u „Srpskoj slagalici“ biće predstavljena Topola, Karađorđev rodni grad koji priča istoriju svakim svojim kamenom i grumenom zemlje, čokotom grožđa i kapljicom vina. Smeštena u srcu Srbije, dovoljno blizu, ali i daleko od Beograda, diči se Oplencem i vinogradima, poljoprivredom i sitnim zanatima, što nudi i investitorima, koji to znaju da cene.

„Vašar u Topoli“, opevan u pesmi, prevazišao je odavno granice lokalnog i turistima više od pola veka pruža zabavu, dobar provod, uživanje u čuvenim vinima, a kada ogladne, dileme nema – za gurmane tu je Karađorđeva šnicla. O tom specijalitetu sve je rečeno, a onim, verujemo malobrojnim, koji nisu probali tu rapsodiju ukusa, preporučujemo recept koji možete pronaći posetom sajtu www.serbianpuzzle.rs.


DOBRODOŠLI U TOPOLU!Skip to content