Martinović: Briga o jugu zemlje obaveza je Vlade Srbije

„Čast mi je što sam danas ovde da odam počast svim borcima koji su nesebično položili svoje živote za otadžbinu i koji će zauvek ostati upamćeni kao nepokolebljivi ratnici i hrabri borci za oslobođenje i očuvanje Srbije. Zahvaljujući njima, mi danas postojimo. Zahvaljujući njima, živi i naša Srbija“, istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović danas u Trgovištu, na obeležavanju 79. godišnjice formiranja Osme srpske udarne brigade NOVJ u Drugom svetskom ratu.

Nakon što je, ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, primio zahvalnicu za doprinos u očuvanju tradicije i podršku u realizaciji projekata opštine Trgovište, Martinović je poručio da je briga o jugu zemlje zadatak Vlade Srbije, koja će učiniti sve da ljudi iz ovih krajeva žive bolje i kvalitetnije i da se smanje ekonomske razlike, jer na to obavezuju velike žrtve podnete za slobodu.

„Politika koju vodi Vlada i naš predsednik Aleksandar Vučić insistira na tome da se sva nerešena spoljna pitanja na ovim prostorima reše mirom i dijalogom, bez bilo kakvih sukoba. Kada predsednik Vučić kaže da nam treba istorijsko pomirenje sa Albancima, to znači da je i nama i njima potreban mir, da nemamo pravo da ponavljamo greške iz prošlosti i da je naša obaveza da sarađujemo i borimo se za ekonomski razvoj“, naglasio je Martinović.

Kako je naveo, tradicija Osme brigade utkana je u današnju Vojsku Srbije, koja je siguran oslonac i bedem svim građanima naše zemlje.

„Srpski narod je u 20. veku doneo slobodu i drugim narodima, onima koji je nikada nisu imali. Iz naše junačke i tragične istorije treba da izvučemo pouku da čuvamo Srbiju, jer rezervnu otadžbinu nemamo. Moramo da sačuvamo mir i nikada više ne dozvolimo da bilo ko ugrozi nas i našu zemlju“, zaključio je ministar.

 

Foto galerija:Skip to content