Martinović: Da zajedničkim radom istaknemo Beočin na mapi vinskog turizma Evrope

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je danas opštinu Beočin, gde je obišao nedavno otvoreno Jedinstveno upravno mesto za koje je MDULS izdvojilo 2,2 miliona dinara.

Martinović je naglasio da je prednost beočinskog Jedinstvenog upravnog mesta što sadrži i blagajnu, te građani mogu na ovom mestu da završe i finansijske obaveze. Dodao je da će celokupna Vlada Srbije i dalje pomagati opštini Beočin da dodatno razvije svoje potencijale, pre svega u oblasti vinskog turizma.

„Sticajem okolnosti, predsednik Republike Aleksandar Vučić trenutno se nalazi u Italiji, gde je juče posetio sajam vina. Zbog kvalitetnog grožđa sa ovih prostora i velikog broja registrovanih vinarija, a uz podršku Vlade Srbije i Pokrajinske Vlade, uveren sam da može još mnogo toga da se uradi da Beočin bude istaknut na mapi Srbije, ali i Evrope, kao jedno važno mesto vinskog turizma. Da zajedno iskoristimo potencijal koji opština ima u ovoj oblasti i da za koju godinu ovde organizujemo sajam vina poput sajma u Veroni“, istakao je Martinović.

Izrazivši zadovoljstvo zbog porasta broja novorođene dece u Beočinu, Martinović je naglasio da Vlada Srbije vodi računa o ravnomernom razvoju cele Srbije, te da je važno da se ljudi zadrže u Beočinu i da im se obezbede što bolji uslovi za stvaranje porodice“, zaključio je ministar.

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković izrazila je zahvalnost na podršci Ministarstva koje je uspostavljanjem JUM-a pružilo mogućnost unapređenja pružanja usluga i istakla da je prostor jednako pristupačan za sve kategorije građana. Dodala je da, iako Uslužni centar postoji od 2009. godine, od izuzetnog je značaja da i manje sredine idu u korak sa promenama koje donosi digitalizacija.

Prilikom posete opštini Beočin, ministar Martinović je održao i sastanak sa načelnikom Južnobačkog upravnog okruga Milanom Novakovićem, predsednicom opštine Biljanom Janković, kao i drugim opštinskim rukovodstvom.

 

Foto galerija – autor Saša AdamovićSkip to content