Martinović: Država će nastaviti da ulaže u ogroman turistički potencijal koji ima Sokobanja

„Država Srbija je u proteklih nekoliko godina uložila značajna sredstva u sve naše banje, a one danas izgledaju lepše od mnogih evropskih banja. Jedna od njih je i Sokobanja, koja se razvija iz godine u godinu i koja je ove godine proglašena za najposećeniju banju. Sokobanja se pokazala kao pouzdan partner državi, ovde je svaki dinar uložen na najbolji mogući način. Sinergijom države i lokalne samouprave rekonstruisana je i zgrada kulture – bioskop „Moravica“, koji je 30 godina bio nefunkcionalan“, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović danas u Sokobanji, prilikom obilaska ovog bioskopa, a čiju je drugu fazu obnove MDULS podržalo sa 11 miliona dinara.

Martinović je naglasio da su radovi na zgradi kulture izvedeni po najvišim i najmodernijim standardima, te da objekat sada izgleda grandiozno. On je ovom prilikom posetio i Jedinstveno upravno mesto, u čije je uspostavljanje MDULS uložilo pet miliona dinara, kao i letnju pozornicu, na kojoj je neophodna adaptacija montažnog krova.

Ukazavši na ogroman turistički potencijal koji opština ima, na sjajne hotele, lečilišta, rehabilitacione centre, Martinović je istakao da je Sokobanja najleši banjsko-lečilišni i turistički centar Jugoistočne Srbije, te da će država nastaviti da ulaže u njen razvoj.

„Jedan od prioritetnih projekata koji Vlada Srbije ima u planu, a koji je ljudima ovde od ogromnog značaja, jeste uključenje na auto put. To zaslužuje čitav Zaječarski okrug. Realizacijom tog projekta dodatno će se unaprediti sveobuhvatan razvoj lokalnih samouprava na njegovoj teritoriji, a uveren sam da će doprineti i većoj posećenosti Sokobanje, koja je već sada na dobrom putu da postane najatraktivnije turističko mesto u Srbiji, u prilog čemu govori veliki broj domaćih i stranih turista“, izjavio je Martinović.

Prilikom današnje posete, ministar je održao sastanak sa predsednikom opštine dr Miodragom Nikolićem i načelnikom Zaječarskog upravnog okruga Vladanom Paunovićem, te opštinskoj upravi donirao laptop računare kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave u Sokobanji. Takođe, Martinović je obišao i gazdinstvo „Pčelinjak Radivojević“, koji proizvode rtanjski med i rakiju sa medom.

 

Foto galerija – izvor MDULSSkip to content