Martinović: MDULS kontinuirano pomaže realizaciju projekata u opštini Varvarin

„Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u kontinuitetu od 2018. godine, pomaže realizaciju veoma značajnih projekata u opštini Varvarin. Posebno mi je drago da smo ove godine uspeli da iz fonda za lokal Ministarstva izdvojimo 16 miliona dinara za kompletnu sanaciju zgrade Opštinske uprave, koja je izgrađena pre Drugog svetskog rata i u koju od tada nije ulagano“, istako je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović prilikom posete opštini Varvarin.

Ujedno, Martinović je obišao i završne radove na rekonstrukciji zgrade opštinske biblioteke, koju je takođe MDULS pomoglo, i izrazio zadovoljstvo što će građani Varvarina uskoro dobiti impozantnu zgradu Doma kulture.

U Varvarinu je uspostavljeno i Jedinstveno upravno mesto pre dve godine, čime je opština omogućila da i žitelji Varvarina mogu da koriste moderne usluge koje je država stavila na raspolaganje svojim građanima i privredi.

„JUM je važna služba koja u velikoj meri olakšava komunikaciju građana sa organima opštinske upravi i u velikoj meri ubrzava čitav niz administrativnih procedura. Naglasio bih da je Upravno mesto u Varvarinu specifično po tome što se u njemu, osim šaltera opštinske uprave, nalazi i služba za katastar nepokretnosti. Ovim povezivanjem državnog organa sa opštinskim organima, pre svega je ubrzana procedura izdavanja građevinskih dozvola“, istakao je Martinović.

Naglasivši da država brine o razvoju Rasinskog upravnog okruga, ministar je izjavio da će upoznati članove Vlade Srbije sa svim problemima sa kojima se opština Varvarin suočava.

„Nastavićemo da pomažemo sve one projekte koji su važni za građane Varvarina. Predsednica opštine me je upoznala sa problemom nedostatka vodovodne i kanalizacione mreže u većem broju mesnih zajednica. Na tom problemu je već počelo da se radi, u četiri naselja su radovi u toku, a nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti da omogućimo da sva sela dobiju čistu pijaću vodu i kanalizacionu mrežu sa separatorima“, istakao je Martinović.

Martinović je podsetio da su u toku i radovi na izgradnji Moravskog koridora, što će u velikoj meri doprineti sveukupnom razvoju ovog kraja, između ostalog, i dolasku investitora čime će se omogućiti, pre svega, da mladi ljudi ostanu u Varvarinu, Ćićevcu i svim drugim opštinama Rasinskog upravnog okruga.

Prema rečima predsednice opštine dr Violete Lutovac Đurđević, MDULS je godinama izuzetno dobar partner za saradnju kada je u pitanju razvoj ove lokalne samouprave, a svi realizovani projekti predstavljaju rezultat upravo te saradnje.

Prilikom posete opštini Varvarin, Martinović je održao sastanak sa načenikom Rasinskog upravnog okruga Ivanom Anđelićem, predsednicom opštine dr Violetom Lutovac Đurđević i njenim saradnicima.

 

Foto galerija – izvor MDULSSkip to content