Martinović: Obnova Obrazovno-vaspitnog centra u Osečini jedan od prioriteta Ministarstva

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović obišao je danas srednjoškolsku zgradu Obrazovno – vaspitnog centra „Braća Nedić“ u Osečini, za čiju rekonstrukciju je Opština aplicirala za sredstva Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u iznosu od 35,9 miliona dinara.

Tom prilikom, Martinović je konstatovao da u Osečini postoje četiri smera srednje škole i da je objekat u kojoj se odvija nastava napravljen krajem 19. veka, ali da nije bilo većih ulaganja od obnove ovog objekta nakon završetka Drugog svetskog rata.

„U zgradu nije decenijama ulagano i nalazi se u jako lošem stanju. Ministarstvo će učiniti sve da Osečina dobije celokupan iznos sredstava da bi se renovirao ovaj objekat kako bi i učenici i nastavnici imali pristojnije uslove za rad – kazao je ministar Martinović. On je dodao da je naša istorijska obaveza da se pomogne ovom delu Srbije, jer su ljudi ovog kraja zadužili Srbiju boreći se za njenu slobodu.

Podsetivši da je tokom Velikog rata objekat bio pretvoren u bolnicu gde su lečeni srpski vojnici i ranjenici sa Kolubarske i Cerske bitke, ministar je istakao i istorijski značaj ličnosti po kojima je Obrazovno-vaspitni centar dobio naziv. On je naglasio da Centar nosi ime velikih junaka, braće Nedić, koji su nakon čuvene bitke kod Čokešine ušli i u narodnu pesmu.

Prilikom ove posete, ministar Martinović održao je sastanak sa načelnikom Kolubarskog upravnog okruga Milošem Milutinovićem, predsednikom opštine Osečina Nikolom Tomićem, zamenicom predsednika opštine Biljanom Mićić i načelnicom opštinske uprave Mladenkom Nenadović.

Martinović je najavio da će upoznati članove Vlade sa svim problemima koje je saslušao i sa kojima se opština suočava.

„Iako je Osečina pretežno voćarski i poljoprivredni kraj, ona ima potencijala i za razvoj drugih grana privrede. Učinićemo sve da pomognemo i dovedemo investitore. Jedan od naših ciljeva jeste da nedovoljno razvijeni krajevi krenu napred i da smanjimo razlike u razvijenosti između lokalne samouprave“, zaključio je Martinović.

Ovom prilikom Martinović je posetio i obnovljenu Osnovnu školu i Sportski centar u Osečini.

 

Foto galerija –  izvor Podgorac Info i MDULS

 Skip to content