Martinović: Rekovcu neophodan bar jedan veliki investitor

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović i predsednik opštine Rekovac dr Aleksandar Đorđević danas su svečano otvorili Jedinstveno upravno mesto u ovoj opštini, za čije je uspostavljanje Ministarstvo prošle godine izdvojilo 6,6 miliona dinara.

Istakavši da je JUM u Rekovcu veoma funkcionalan i lepo uređen, Martinović je naveo da je praksa pokazala da ovaj moderni mehanizam građanima u velikoj meri štedi vreme i novac, jer na ovaj način mogu da sve poslove koje imaju sa lokalnom administracijom završe na jednom mestu.

On je dodao da je svrha njegove današnje posete i ta da lokalnom rukovodstvu, kao i građanima Rekovca, pošalje poruku da će predsednik Republike Aleksandar Vučić i Vlada Srbije biti na raspolaganju za zajedničko rešavanje mnogih nasleđenih problema sa kojima se ova opština suočava.

„Rekovac je relativno mala, ali prilično razuđena opština. Imaju 32 sela, ovde žive vredni, marljivi ljudi koji se uglavnom bave poljoprivredom i neophodno je da u Rekovac dovedemo bar jednu privrednu kompaniju koja bi zaposlila oko 150 ljudi. Državna politika je da privlačimo invetitore i u ovakve opštine, koje se nalaze u četvrtoj kategoriji razvijenosti i daleko su od većih centara, poput Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, što bi za Rekovac bilo od velikog značaja“, poručio je ministar i najavio da će o tome razgovarati sa predsednikom Vučićem i premijerkom Brnabić.

Martinović je pohvalio čelne ljude Opštine na trudu koji ulažu da pospeše razvoj Rekovca, te naglasio da su rezultati vidljivi i da građani poslednjih godina osećaju napredak. Prema njegovim rečima, Rekovac će u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i ubuduće imati pouzdanog partnera, a državna pomoć neće izostati.

Prilikom današnje posete ovoj opštini, ministar je obišao i skupštinsku salu, čije je opremanje Ministarstvo podržalo sa više od 3 miliona dinara.

 

Foto galerija:Skip to content