Martinović u Kikindi i Senti: Srbi i Mađari udruženim snagama unapređuju svoje lokalne samouprave i našu Srbiju   

 

„Kikinda je poput ostalih gradova i opština na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga odličan primer kako u zajedništvu i slozi žive, u najvećem broju, Srbi i Mađari. Udruženim snagama i zajedničkim radom unapređuju svoj Grad, svoj okrug i našu Srbiju, a Vlada Srbije će, naravno, tu saradnju i ubuduće dodatno osnaživati jer nam je zaista stalo do bratskih odnosa Srba i Mađara, kao i do strateškog partnerstva naše dve zemlje“, istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović tokom posete Kikindi.  

Martinović je ovom prilikom najavio mogućnost da MDULS sledeće godine podrži projekat da postojeći gradski Uslužni centar preraste u Jedinstveno upravno mesto, ali i da pomogne rekonstrukciju stare fasade jedne od zgrada u centru Kikinde ili čuvene Budišinove palate. 

Kako je naveo, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Miroslav Dučić upoznali su ga sa planiranim projektima, kao i sa problemima i izazovima sa kojima se Grad suočava. Dodao je da je to, uglavnom, lokalna putna infrastruktura i otvaranje novih radnih mesta. 

Ukazavši na to da Kikinda ima novouspostavljenu industrijsku zonu, potpuno komunalno-infrastrukturno opremljenu, Martinović je naglasio da bi nova investicija ovde mogla da se realizuje relativno brzo.  

U okviru današnje posete Severnobanatskom okrugu, ministar je u društvu predsednika poslaničke grupe SVM i predsednika Skupštine grada Subotice dr Balinta Pastora i predsednika oppštine Senta Rudolfa Cegledija obišao završnu fazu radova na izgradnji kanalizacione mreže u Mesnoj zajednici Kertek u Senti, za koju je MDULS izdvojilo 20 miliona dinara iz ovogodišnjeg budžetskog fonda. 

Takođe, Martinović je izrazio uverenje da će Ministarstvo biti u mogućnosti da sledeće godine bar delimično podrži nastavak renoviranja senćanske tvrđave. 

Kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronskih uprava u Kikindi i Senti, ministar je gradskoj, odnosno opštinskoj, upravi donirao laptop računare, te ih još jednom podsetio da u Ministarstvu imaju sigurnog i pouzdanog partnera za sve vidove buduće saradnje. 

 

Foto galerija – autor Grad KikindaSkip to content