Martinović: Ulica u Batočini poneće naziv po herojima sa Košara

“U Batočini će do leta 2024. godine biti izgrađena jedna od najsavremenijih zelenih pijaca u Srbiji. Osim što će estetski izgledati veoma lepo, objekat gradske pijace će biti i veoma funkcionalan, a predviđena su i parking mesta kojih sada nema. Planirana je izgradnja zatvorenog dela koji će se koristiti tokom cele godine, ali i otvorenog, natkrivenog dela koji će biti korišćen sezonski, kada je posećenost i potreba za brojem tezgi veća“, istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović prilikom obilaska lokacije na kojoj će biti izgrađena pijaca u Batočini, čiju izgradnju pomaže MDULS.

Martinović je istakao da se u opštini Batočina poljoprivredno zemljište prostire na oko 10.000 hektara, da se više od polovine stanovnika bavi poljoprivredom, te da je izgradnja pijace od velikog značaja za građane.

„Žitelji trenutno prodaju svoje proizvode na lokaciji koja zaista nije adekvatna za tu namenu. Ulica cara Dušana je zatorena za saobraćaj kada su pijačni dani, prodavci nemaju gde da se sklone kada pada kiša, nemaju gde da ostave svoju robu. Izgradnjom savremenog objekta svi navedeni problemi će biti rešeni, a osim zelene pijace, obekat će sadržati i robnu, kao i tri lokala“, naglasio je Martinović.

Od narednog meseca jedna ulica u opštini Batočina poneće ime po herojima sa Košara. Tim povodom Martinović je izjavio da je srpski narod dužan da se seća boraca koji su svoje živote položi braneći srpski suverenitet i teritorijalni integritet. Izrazio je zadovoljstvo što je opština Batočina jedna od lokalnih samouprava koja na ovaj način odaje počast palim borcima.

Prilikom posete Batočini, Martinović je održao sastanak sa predsednikom opštine Zdravkom Mladenovićem i njegovim saradnicima.

Foto galerija – izvor TanjugSkip to content