Мартиновић уручио потврде о успешно завршеној пракси студентима у МДУЛС-у

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић уручио је данас потврде о успешно завршеној стручној пракси студентима који су је похађали у Министарству државне управе и локалне самоуправе. Присутни су били и запослени у МДУЛС-у и представници пет универзитета, који су били супервизори и ментори студентима.

Истакавши да су Управи потребни образовани млади професионалци, који са собом носе нове идеје, енергију, ентузијазам и креативност и који у синергији са знањем и искуством старијих колега могу да допринесу успешности многих развојних процеса које спроводи МДУЛС, Мартиновић је изразио уверење да ће студенти ускоро имати нову прилику за сарадњу са Министарством, а на добробит свих грађана и државе.

„Будући да долазим из академског света добро познајем и разумем потребе студената, али и наших факултета да своје студијске програме развију, унапреде и усмере ка стицању и практичних знања и с тим у вези, студентима обезбеде прво искуство у струци за коју се школују. Стручна пракса је одличан начин да студенти упознају управу у једном потпуно другачијем светлу и сагледају могућности које пружа рад у њој“, нагласио је Мартиновић.

Министар је истакао да је од супервизора чуо да су студенти били спремни да уче, али и допринесу извршавању задатака организационих јединица у којима су били на пракси, те им је пожелео да успешно приведу студије крају и подсетио их да МДУЛС остаје њихов пријатељ и подршка.

Студентска стручна пракса у јавној управи организована је у оквиру Програма сарадње у пружању подршке јавне управе високошколским установама у образовном процесу за 2022/2023. годину, који је потписан са државним универзитетима у Београду, Крагујевцу, Нишу, Новом Саду и Новом Пазару. Стручну праксу у Министарству државне управе и локалне самоуправе похађало је девет студената у периоду од 15. марта до 11. априла 2023. године.

Фото галерија –  извор Танјуг

 Skip to content