Martinović uručio potvrde o uspešno završenoj praksi studentima u MDULS-u

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović uručio je danas potvrde o uspešno završenoj stručnoj praksi studentima koji su je pohađali u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Prisutni su bili i zaposleni u MDULS-u i predstavnici pet univerziteta, koji su bili supervizori i mentori studentima.

Istakavši da su Upravi potrebni obrazovani mladi profesionalci, koji sa sobom nose nove ideje, energiju, entuzijazam i kreativnost i koji u sinergiji sa znanjem i iskustvom starijih kolega mogu da doprinesu uspešnosti mnogih razvojnih procesa koje sprovodi MDULS, Martinović je izrazio uverenje da će studenti uskoro imati novu priliku za saradnju sa Ministarstvom, a na dobrobit svih građana i države.

„Budući da dolazim iz akademskog sveta dobro poznajem i razumem potrebe studenata, ali i naših fakulteta da svoje studijske programe razviju, unaprede i usmere ka sticanju i praktičnih znanja i s tim u vezi, studentima obezbede prvo iskustvo u struci za koju se školuju. Stručna praksa je odličan način da studenti upoznaju upravu u jednom potpuno drugačijem svetlu i sagledaju mogućnosti koje pruža rad u njoj“, naglasio je Martinović.

Ministar je istakao da je od supervizora čuo da su studenti bili spremni da uče, ali i doprinesu izvršavanju zadataka organizacionih jedinica u kojima su bili na praksi, te im je poželeo da uspešno privedu studije kraju i podsetio ih da MDULS ostaje njihov prijatelj i podrška.

Studentska stručna praksa u javnoj upravi organizovana je u okviru Programa saradnje u pružanju podrške javne uprave visokoškolskim ustanovama u obrazovnom procesu za 2022/2023. godinu, koji je potpisan sa državnim univerzitetima u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Novom Pazaru. Stručnu praksu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave pohađalo je devet studenata u periodu od 15. marta do 11. aprila 2023. godine.

Foto galerija –  izvor Tanjug

 Skip to content