MDULS će podržati dogradnju i adaptaciju vrtića u Bogatiću, kao i  projekat uspostavljanja JUM-a

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović obišao je danas Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Badovincima gde je planirana rekonstrukcija fasade, ali i dogradnja i adaptacija prostora vrtića koji se nalazi u njenom sastavu. Kako bi ova dva značajna projekta, vrednosti oko 130 miliona dinara, bila realizovana, a zbog nedovoljno sopstvenih sredstava, opština Bogatić planira da aplicira za sredstva kod resornih ministarstava.

Osim rekonstrukcije fasade, u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi planirano je i postavljanje termičke izolacije, kao i zamena stolarije.

Martinović je najavio mogućnost da MDULS sledeće godine opredeli deo sredstva za dogradnju i adaptaciju vrtića, čime bi bila obezbeđena mesta za svu zainteresovanu decu. Dodao je da je obrazovanje investicija koja donosi najveću kamatu i bogatstvo, kako to često navodi i sam predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, te izrazio uverenje da će zajedničkom saradnjom resornih ministarstava i lokalne samouprave biti realizovan i projekat rekonstrukcije OŠ „Vuk Karadžić“ koja datira iz davne 1843. godine.

Podsetio da je MDULS ranije podržalo izgradnju vrtića PU „Slava Ković“ u Belotiću, uređenje pešačke staze, zelenih povšina, trotoara i prilaza opštinskoj zgradi, kao i uvođenje sistema za elektronsko vođenje sednica u SO Bogatić.

Prilikom današnje posete, ministar je održao sastanak sa predsednikom opštine Bogatić Milanom Damnjanovićem i njegovim saradnicima, te opštinskoj upravi donirao laptop računare za podsticaj razvoju i funkcionisanju elektronske uprave.

Kako je naveo, lokalno rukovodstvo ga je obavestilo o problemima sa kojima se opština suočava, ali i sa projektima koje sprovodi. Dodao je da će Bogatić sledeće godine konkurisati za sredstva iz budžeta MDULS-a i sa projektom uspostavljanja Jedinstvenog upravnog mesta, koje bi zamenilo i unapredilo već postojeći opštinski Uslužni centar.

„Uspostavljanje JUM-ova je nama u Ministarstvu jedan od najdražih projekata, a koji se pokazao kao veoma uspešan, jer, prvenstveno, građanima u velikoj meri štedi vreme i novac“, zaključio je Martinović.

 

Foto galerija – izvor MDULSSkip to content