MDULS doniralo Smederevskoj Palanci 20 laptop računara

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić boravio je danas u Smederevskoj Palanci gde je opštinskoj upravi donirao 20 laptop računara kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave.

Na sastanku koji je održao sa predsednikom Privremenog organa opštine Smederevska Palanka Nikolom Vučenom bilo je reči o projektima čiju realizaciju podržava MDULS, o planiranim kapitalnim projektima, kao i o izazovima sa kojima se lokalna samouprava suočava.

Dabić je ovom prilikom obišao završne radove na rekonstrukciji donjeg dela Ulice Prvog srpskog ustanka, za koju je MDULS iz ovogodišnjeg budžetskog fonda izdvojilo 20 miliona dinara. On je istakao da je ulicu bilo neophodno rekonstruisati, s obzirom na to da je jedna od najznačajnijih ulica u ovoj opštini, te da ima status pešačke zone.

Podsetivši da u Smederevskoj Palanci funkcioniše i Jedinstveno upravno mesto, treće po redu otvoreno u Srbiji, čije je uspostavljanje takođe podržalo MDULS, Dabić je naglasio da su JUM-ovi, kao i doniranje laptop računara opštinama i gradovima u Srbiji, doprinos boljem i efikasnijem radu jedinica lokalne samouprave, a u cilju stvaranja uprave po meri svih građana.

„Trudimo se da na svaki mogući način pokažemo da smo tu zbog svih naših građana, jer uprava i treba da bude servis građanima. Akcenat rada Ministarstva jeste na malim sredinama, a politika zadržavanja mladih u rodnim krajevima podrazumeva da se mladima obezbede uslovi za život i rad, poput onih koje imaju građani u velikim gradovima. Želimo da svojim delima budemo primer drugim ministarstvima. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je u Smederevsku Palanku uložilo značajna sredstva. Između ostalog, podržali smo sanaciju i rekonstrukciju kuhinje vrtića „Plavi čuperak“, koja je sada usklađena sa evropskim standardima. Upravo je taj projekat dobar primer brige o našoj deci, te da najmlađima i njihovim roditeljima stvaramo uslove da ostaju u rodnim mestima“, zaključio je Dabić.

 

Foto galerija – izvor Glo FotoVideoStudioSkip to content