MDULS uložilo značajna sredstva u razvoj Velikog Gradišta

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je danas Veliko Gradište, gde je obišao halu sportova na Srebrnom jezeru, u čiju je izgradnju MDULS uložilo oko 18 miliona dinara, kao i skupštinsku salu, modernizovanu sredstvima Ministarstva uvođenjem sistema za vođenje elektronskih sednica.

Napomenuvši da je projekat izgradnje hale bio jedan od najznačajnijih u ovom kraju, Martinović je naveo da je Republika Srbija, uključujući i Ministarstvo koje vodi, uložila značajna sredstva u razvoj Velikog Gradišta, te da je u planu realizacija još mnogo kvalitetnih projekata u ovom delu Srbije.

„Državni vrh će nastaviti saradnju sa ovom opštinom, koja ima ogroman, pre svega, turistički potencijal. Naš zadatak je da obezbedimo da se Srbija ravnomerno razvija i da građani ostaju u svojim rodnim mestima i tu grade život dostojan čoveka. Radimo na tome da manje opštine dostignu nivo razvijenosti velikih gradova. Nema potrebe da se pravi razlika između Beograda i Velikog Gradišta ili bilo koje druge lokalne samouprave, sve ono što Grad Beograd pruža Beograđanima, to Veliko Gradište treba da pruža svojim građanima“, istakao je Martinović.

On je ukazao na činjenicu da je predsednik Republike Aleksandar Vučić u svoj veliki obilazak Srbije krenuo sa juga zemlje, što je jasan pokazatelj da država vodi računa o nedovoljno razvijenim delovima zemlje i nastoji da građanima u svim krajevima Srbije obezbedi pristojne uslove za život. Kako je naveo, u određene opštine decenijama nije ulagano, ali je, zahvaljujući entuzijazmu i energiji predsednika Vučića, Srbija od 2014. godine započela svoj ekonomski razvoj, koji traje i danas, uprkos velikim izazovima sa kojima se suočava čitava Evropa.

Prilikom obilaska sela Kumane, jednog od naselja u Velikom Gradištu, Martinović je istakao da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave finansiralo i obnovu sistema javne rasvete na celokupnom području ove opštine, čime je pokazalo da ne pravi razliku između gradskih i seoskih sredina i jednako brine o dobrobiti svih građana, ma gde oni živeli. On je dodao da će Veliko Gradište i lokalno rukovodstvo u Ministarstvu uvek imati stabilnog i pouzdanog partnera, te izrazio uverenje da će građani ove opštine u bliskoj budućnosti dobiti i Jedinstveno upravno mesto, koje će im u značajnoj meri olakšati ostvarivanje brojnih prava koja imaju pred organima državne uprave i lokalne samouprave.

 

Foto galerija – izvor TV MlavaSkip to content