Ministar Martinović obišao radove na energetskoj sanaciji gimnazije „Vuk Karadžić“ u Trsteniku

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović obišao je danas početak radova na energetskoj sanaciji zgrade gimnazije „Vuk Karadžić“ u Trsteniku, projekat za koji je MDULS ove godine izdvojilo 10 miliona dinara.
      Govoreći o tome da je obrazovanje investicija koja donosi najveću kamatu i bogatstvo, kako to često navodi i sam predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministar Martinović je rekao da je ovo jako važno ulaganje, jer predstavlja investiranje u bolje uslove obrazovanja i sticanja znanja.
Kako je istakao, trsteničku gimnaziju pohađali su dobri đaci, osvajači mnogobrojnih priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, i, kako je rekao, mnogi od njih danas su vrlo uspešni ljudi. Ministar Martinović poželeo je svim profesorima, koji obavljaju neprocenjivo vredan posao u ovim izazovnim vremenima, ali i svim učenicima, da u cilju ostvarivanja još boljih rezultata, država nastavi sa izgradnjom okvira za bolju edukaciju i život, dodajući da će MDULS i u budućnosti stalno raditi na tom cilju, a u partnerstvu sa lokalnom samoupravom.
Ministar je podsetio i na to da je Trstenik jedna od 56 jedinica lokalne samouprave koje su pretrpele velike štete u poslednjim poplavama, i da će obnovu lokalne infrastrukture i saniranje posledica na ovom području pomoći država.
      Takođe, on je podsetio i na to da je uz podršku MDULS-a završena prva faza modernizacije trsteničkog parlamenta u cilju elektronskog vođenja opštinskih sednica, iskazavši uverenje da će druga faza radova biti okončana tokom sledeće godine.
Prilikom posete Trsteniku, ministar Martinović je imao radni sastanak sa predsednicom ove opštine Milenom Turk i njenim saradnicima, a koji su ga upoznali sa trenutnim stanjem u lokalnoj samoupravi.
      Ministar Martinović donirao je 20 laptop računara opštinskoj upravi, kao vid podrške razvoju elektronske uprave u Trsteniku, a obišao je i vinariju „Stemina“.
Foto galerija – izvor Opština Trstenik


Skip to content